Waarom altijd alles goed komt

Een van de belangrijkste factoren voor geluk is ontspanning. Een van de belangrijkste factoren voor ontspanning is vertrouwen. Een vertrouwen dat alles goed komt, een vertrouwen dat de realiteit goed is zoals die is.

Daar zit de paradox van het probleem in. Als je vecht tegen de realiteit dan kom je in conflict met de realiteit waardoor je vertrouwen verliest, vertrouwen krijgen in de realiteit zorgt dat de stress weer weg gaat maar dat vertrouwen heb je juist verloren. Het probleem is een cirkel waarin de oplossing en het probleem hetzelfde is. Hoe kun je vertrouwen in een realiteit die je niet vertrouwt?

Daar zit het probleem. De oplossing is om te vertrouwen in een realiteit die je niet vertrouwt. Een paradox die vaker voorkomt in de realiteit. Overwin je angst door datgene te doen waar je bang voor bent. Wees gelukkig door op te houden met te streven naar geluk. Stop een verslaving door niet meer te doen waar je verslaafd aan bent. Vreemde onlogische oplossingen waarvan de oplossing het probleem is.

De oplossing is om te vertrouwen tegen al het vertrouwen in zodat je langzaam leert om te vertrouwen zelfs als je het niet vertrouwt. De manier om dit te doen is om niet volledig te vertrouwen op je gevoel maar ook op je brein. Je laat de logica het overnemen en gebruikt je brein om datgene te doen waarvan je denkt dat het vertrouwen zal geven. Op de lange termijn zullen je emoties eraan wennen en je zult het leren om vertrouwen te krijgen.

De paradox wordt dus nog complexer omdat je de logica moet gebruiken om een onlogische oplossing te gebruiken. Toch is het de oplossing voor alle verglijkbare problemen. Doe datgene waar je bang voor bent door het gebruik van logica in plaats van emoties om je angst onder ogen te komen. Door het onder ogen komen bewijs je jezelf dat de angst onrechtvaardig was.

Hetzelfde geldt voor vertrouwen. Door datgene te doen waarvan de logica zegt dat je het kan vertrouwen kun je aan jezelf tonen dat je gebrek aan vertrouwen onterecht is. Net zoals met angst is het belangrijk om de logica te gebruiken. Je fiets uitlenen aan iemand die verslaafd is aan heroïne zal niet de beste manier zijn om vertrouwen te krijgen, je fiets uitlenen aan iemand waarvan je weet dat die persoon eerlijk is zal je wel helpen om vertrouwen te krijgen.

Gebrek aan vertrouwen komt meestal door traumatische situaties die je hebben geleerd dat de wereld niet goed is zoals die is. Het gebrek aan vertrouwen zal door blijven gaan zolang er wordt gereageerd op de herinnering aan de traumatische gebeurtenis.

Traumaverwerking is een onderdeel van het proces om weer vertrouwen te krijgen. Hier kan professionele hulp zeker een bijdrage aan leveren. Een belangrijk onderdeel blijft nog steeds dat je het jezelf aanleert en er gewend raakt om vertrouwen te hebben.

Als je weer vertrouwen hebt dan geloof je dat alles weer komt. Als je vertrouwen hebt dat alles goed komt zal je ook handelen zodat alles goed komt en dan zal alles ook goed komen. Als je je brein gebruikt om te zorgen dat je vertrouwen krijgt zal je de moeite doen om te zorgen dat alles goed komt en dan komt alles goed.

Vanwege deze vreemde logica van de realiteit kan het niet anders dan dat alles altijd goed komt wat er ook gebeurt.

3 comments

  1. Mee eens. Het geldt ook voor hoogtevrees, die eigenlijk ieder redelijk denkend mens heeft. Je klimt op ene hoge ladder. Zodra je bang wordt om te vallen blijf je staan en probeer je je angst bewust te worden. Dan verdwijnt die en kun je langzaam verder lopen je stevig vasthoudend aan de zijkant en goed nadenkend over elke volgende stap. Dit geldt voor elke vorm van vrees.

    1. Vertrouwen dat het goed komt is moeilijk maar inderdaad de oplossing voor hoogtevrees, of watvooor vrees dan ook

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *