Waarom de evolutietheorie betekenis geeft aan je individuele bestaan

De evolutie theorie zegt dat we een willekeurig resultaat van een kansberekening zijn dat toevallig een mens heeft geproduceerd. De som op dit huidg moment van dat hele proces zijn alle wezens die nu op dit moment leven. Het lijkt verleidelijk om hier de conclusie uit te trekken dat je daarom maar een informatie stukje in een gandioos systeem bent maar dezelfde redenring werkt de andere kant op.

Zo ver we weten is het heelal leeg. We hebben nog maar een klein gedeelte van het heelal onderzocht maar zo ver we weten is er geen leven. Blijkbaar is de kans dat er uberhaupt leven is heel klein. Toch is dit op aarde gekomen.

Er is niet alleen leven op aarde gekomen maar door een miljardenjarenlang willekeurig proces is er leven op aarde gekomen dat zich afvraagt hoe het op aarde is gekomen. Het is niet alleen een wiskundig bijzonder kleine kans dat er leven op aarde komt maar het is een nog kleinere kans dat er leven op aarde komt dat zich dat kan afvragen.

Elk individu die nu op dit moment leeft is niet alleen het resultaat van een miljardenjarenlang proces maar ook iemand die dat proces kan ervaren. Dat is waarom elk individu betekensivol is, het kan het product van een miljardenjarenlang proces waar een hele kleine kans op is analyseren en ervaren.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *